Vaaliohjelma 2013-2016

LOVIISAN VASEMMISTOLIITTO RY:N VAHVISTETTU KUNNALLISVAALIOHJELMA

LOVIISA  2013-2017

Seuraavan vaalikautemme keskenään yhtä vahvat tavoitteet ovat:

  • Asunto on ihmisoikeus!

Loviisa tarvitsee lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, joten asuinalueille tulisi rakentaa myös kaupungin omistamia vuokra-asuntoja monenlaiseen tarpeeseen pienistä yksiöistä suuriin perheasuntoihin.

Vaatii investointeja, mutta tuo parhaimmillaan lisää asukkaita ja parantaa nykyisten loviisalaisten asumismahdollisuuksia ja -viihtyvyyttä.

  • Reuna-alueet kunniaan!

Laita-alueiden palveluiden saavutettavuuden turvaaminen on yksi päätavoitteemme. Kuntaliitos on tuonut paineen keskittää palveluja kulujen vähentämiseksi. Palveluiden pysyvyys ja saavutettavuus tulee taata.

Kevyenliikenteen väyliä keskustan ulkopuolelle tarvitaan. Rakentaminen maksaa, mutta luo turvalliset olosuhteet kulkea ja harrastaa liikuntaa, ehkäisee vammautumisia ja vähentää koulukyytien tarvetta.

Osa palveluista voidaan laittaa ”renkaille”, mikäli jatkuva palvelun tarjoaminen alueella on mahdotonta. Näin palvelut tulisivat asukkaiden luokse. Esimerkiksi terveysbussissa voisi tehdä perustutkimuksia ja ottaa näytteitä.

Riippuen muutoksista tämä vaatii budjetointia niin entisten palveluiden säilyttämisen osalta siellä missä se on järkevää, ja toisaalta uusien keinojen lisäämiseen tarvitaan rahaa (esimerkiksi hankitaan auto, jolla [terveydenhuollon] palveluita voidaan säännöllisesti tuoda sinne missä on tarvetta). Mitään palvelua/laitosta (esim. koulut, hoitolaitokset, vastaanottopisteet) ei tule lopettaa ilman perusteltua syytä, kiistattomia faktoja ja arviointia miten se vaikuttaa ihmisten arkeen.

  • Julkiset hankinnat julkisiksi!

Kaupunki tekee hankintoja koko ajan, remonttien, kunnossapidon ym. niin kilpailutuksilla kuin suorahankintoinakin. Loviisan Vasemmistoliitto haluaa että kaupunki alkaa pitämään julkista rekisteriä hankinnoistaan. Rekisteristä kuka tahansa voisi tarkistaa mitä kaupunki on ostanut, keneltä, mihin hintaan ja millä kriteereillä. Rekisteristä näkyisi myös onko osto kilpailutettu, vai tehty suorahankintana.

Rekisterin edut: julkisen rahan käyttö olisi avointa, tietojen saatavilla olo lisäisi kilpailua niin hinnan kuin laadunkin suhteen ja hankintojen arviointi helpottuisi jonka avulla hankintatoiminta kehittyisi.

Mistä saamme Loviisalle lisää positiivista sykettä?

Jotta kulut pienenisivät ja hyvinvointi lisääntyy, tulee olla taitoa käyttää ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä erityisesti sairaanhoidon ja sosiaalihuollon piirissä. Erikoissairaanhoidon kulut nousevat, mikäli perusterveydenhuolto ei toimi, sosiaalipuolen menot nousevat, mikäli perheitä ei tueta varhaisessa vaiheessa. Siksi olemme valmiit panostamaan todelliseen ruohonjuuritason ennaltaehkäisevään työhön, koska pitkässä juoksussa saamme aikaiseksi säästöä ja toisaalta merkittävää hyvinvoinnin nousua. Terveelliset ja turvalliset rakennukset ja ympäristö ovat terveen kaupungin perusta.

Mainokset

One thought on “Vaaliohjelma 2013-2016

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s