Armi Lindell

ArmiRohkeutta. Sisua. Kestävyyttä.

  • Loviisan kaupunginvaltuutettu
  • Loviisan kaupunginhallituksen jäsen
  • Länsiharjun koulun johtokunnan jäsen
  • Loviisan Vasemmistoliitto ry:n pj
  • Vasemmistoliiton puoluekokousedustaja
  • 32v, naimisissa, lapsia
  • sairaanhoitaja, psykoterapeuttiopiskelija

Loviisassa haluan vaikuttaa erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluihin, sekä lasten päivähoito- ja kouluasioihin.

Ehkäisevää työtä tule tehdä kaikilla sektoreilla moniammatillisesti.

Jatkossa Loviisan ikärakenne tulee olemaan erittäin haastava. Vuonna 2020 työssäkäyviä tullee olemaan suurinpiirtein yhtä paljon kuin verotuloilla eläviä. Tilastokeskuksen mukaan Loviisassa vuonna 2020 on yhteensä 16495 asukasta, joista 0-17-vuotiaita on 2903 kpl, 18-64-vuotiaita 8831 kpl ja yli 65-vuotiaita 4761 kpl. 0-17 vuotiaita ja yli 65-vuotiaita on siis yhteensä 7664kpl. Kaikki 18-64-vuotiaat eivät ole töissä, joten tilanne on huolestuttava, vaikka eläkeläisten tuomat verotulot ovatkin nousevia. Palvelutarve ei sen sijaan vähene, vaan kasvaa.

Lapinjärven tilanne ei juuri ruusuisempi ole. Tässä valossa liitokset Huoneentaulujoko itään tai länteen Porvoon tai Kotkan kanssa näyttävät väistämättömiltä. Kotka on vaihtoehto, josta Loviisassa ei ole puhuttu juuri ollenkaan. Mielestäni vaihtoehtoa tulisi vakavasti tarkastella. Kotkalla voisi olla huomattavasti suuremmat intressit kehittää Loviisan seutua kuin Porvoolla.

Tulee kuntaliitoksia tai ei, aion puolustaa palveluiden saavutettavuutta ja saatavuutta, kylämäistä rakennettamme elävän kaupunkimiljöön ohella, sekä puolustaa vauvasta vaariin ihmisten oikeuksia hyvään hoivaan ja huolenpitoon ja turvalliseen ympäristöön niin kotona, koulussa kuin työpaikoillakin. Palvelut on pääsääntöisesti tuotettava kunnan omana toimintana. Yksityistä palvelutarjontaa voidaan hyvin käyttää täydentämässä omia palveluitamme, mutta niille ei saa antaa liikaa valtaa.

Mikäli heräsi kysymyksiä, ota yhteyttä: lindell.armi [q] gmail.com

Mainokset