Onneli ja Anneli

Kirjaston katto on kuin reikäinen tilkkutäkki, palloiluhallissa lainehtii, kouluissa haistellaan hometta ja kylien leikkipuistoissa keinuhevoset kuolevat pystyyn. Olemme antaneet itsellemme kertoa, että kaupungilla ei ole varaa ylläpitää ja kunnostaa olemassa olevia rakennuksia ja tiloja. Pitää säästää ja tehostaa. Kurjat ajat ovat tulossa, ymmärtäkää nyt olla vaatimatta!

Tänään tiistaina 28.1. kokoontuu tekninen lautakunta päättämään tämän vuoden alle sadantuhannen euron investoinneista. Investointilistalla on varattu rahaa Onnelin ja Annelin taloon 80 000 euroa. Kuulemme jo korvissamme perustelut, että pitää takoa kun rauta on kuumaa. Pitää saada lapsiperheille jotain erikoista miksi tulla tänne, Loviisaan. Taloa perustellaan luultavasti myös sillä, että Loviisaan muuttaisi ihmisiä. Elokuva pyörii nyt teattereissa, mutta moniko katsoja tietää edes missä se on kuvattu? Ehkä olemme pessimistejä, mutta emme usko, että vaikka tietäisikin, niin kukaan muuttaa Loviisaan elokuvassa olleen talon vuoksi. Emme usko, että kovin moni lähtee erikseen tekemään lomamatkaa paikkaan, jossa on leikkimökki, keinut ja hiekkalaatikko, puisto joka on nimetty Onneli ja Anneli -elokuvan mukaan.

Kuvottavaa tässä touhussa on se, että olemassa olevat rakennukset, puistot ja historialliset kohteet rapautuvat ja pilaantuvat, koska meillä ei ole varaa pitää niitä yllä. Ei ole varaa pitää yllä kirjastoja, kylien hammaslääkäripisteitä, latuja ja jääkenttiä. Kouluverkon väitetään olevan liian suuri ylläpidettäväksi. Samaan aikaan ajetaan läpi elokuvaan perustuvaa taloa, tai jopa puistoa, joka tulee syömään moninkertaisesti sen summan rahaa mistä nyt puhutaan. Tekninen lautakunta tekee tänään päätöksen asiassa. Lainan otto Onnelin ja Annelin taloon tässä taloudellisessa tilanteessa on mielestämme röyhkeää ja vastuutonta, kun koulut ja tiet rapistuvat ja tehostamisohjelma vie palvelut.

Kaupunginvaltuutetut: Armi Lindell, Jerry Träskelin, Sari Eriksson, Sonja Ilvetsalo-Koskinen, Timo Noroviita, Antti Väkevä, Saara Lång, Vesa Peltoluhta, Päivi Melamies

Julkaistu Loviisan Sanomissa ja Östra Nylandissa ti 28.1.2014

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s