Laki hoidon laadusta

Laki turvaamaan hoidon laatu

Julkinen terveydenhuolto pitää uudistaa. Hoitajia tarvitaan lisää huolehtimaan potilaista ja asiakkaista. Tarvitsemme lain, joka määrää sairaalaosaston, terveyskeskusosaston, ympärivuorokautisen hoidon ja kotihoidon piirissä tapahtuvalle hoidolle maksimi potilas-/asiakasmäärän per hoitaja hoidon vaativuustason mukaan. Suositukset hoitajien määrästä eivät riitä.

Hoitotyötä ei voida tehostaa lisäämällä hoitajakohtaista työtaakkaa. Hoitajien työturvallisuus, työssäjaksaminen ja ammatillinen työskentely on taattava nykyistä suuremmalla määrällä hoitajia. Potilaiden turvallisuus ja oikeus laadukkaaseen hoitoon toteutetaan vain lisäämällä henkilökunnan määrää.

Valtion on kannettava vastuu ja lisättävät määrärahaa kunnille perusterveydenhuollon ja sairaanhoidon hoitamiseksi. Lisärahan suuntautumista terveyden- ja sairaudenhoitoon tulee valvoa niin etteivät kunnat vähennä omaa rahoitusosuuttaan.

Lisäksi tarvitsemme lain, joka velvoittaa työntekijät ilmoittamaan vanhuksiin ja vammaisiin kohdistuvasta puutteellisesta hoidosta ja väärinkäytöksistä. Ruotsissa vastaava laki, lex Sarah, tuli voimaan jo vuonna 1999.

Minun ensimmäinen työni eduskunnassa, on tehdä nämä lakialoitteet.

Armi Lindell, sairaanhoitaja,

Loviisan kaupunginvaltuutettu

Kansanedustajaehdokas, Vasemmistoliitto

p. 0407730334

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s