Elinkeinopolitiikka

Loviisan elinkeinopolitiikka

Valtuustossa päätettiin keskiviikkona 7.9.2011, että Loviisassa jo olevia ja tänne tulevien yritysten toimitilojen rakentamiseen tai hankkimiseen voidaan myöntää rahoitusapua tietyin ehdoin. Idea voi varmasti tuoda uusia yrityksiä kaupunkiin nopeastikin, jos on paikkoja jonne yritykset voidaan ohjata. Minne laajentamistarpeessa olevia yrityksiä ohjataan? Hyvin pärjäävillä paikallisilla yrityksillä tulisi olla mahdollisuus laajentaa toimintaansa ensisijassa lähelle olemassa olevia tiloja. Kaupungin nettisivuilta ei suoraan löydä tietoa tarjolla olevista teollisuustuotantoon soveltuvista tonteista. Liian moni yrittäjä kertoo että tukemisen sijaan kaupunki lyö nykyään lähinnä kapuloita rattaisiin yritystoimintaa harjoittaville.

Yhdistymissopimuksen mukaan elinkeinoelämän muutoksiin vastaaminen vaatii vireää ja nopealiikkeistä organisaatiota sekä hyviä kontakteja elinkeinoelämän toimijoihin, mutta Loviisan elinkeinopolitiikka on ollut halvaantunutta pidemmän aikaa.

Loviisassahan on olemassa vapaata hallitilaa. Valkon satamassa seisoo yli kahden hehtaarin hallit odottamassa käyttöä ja muiltakin alueilta toiminta on hiljentynyt/loppunut kokonaan. Loviisan kaupunki voisi tehdä tilojen omistajien kanssa yhteistyötä, jossa molemmat voittaisivat. Esimerkiksi Valkon satamassa olevat tilat olisivat mitä mahtavin paikka isommankin teollisuustuotannon käyttöön hyvien kulkuyhteyksien vuoksi. Keskiviikkoisessa valtuuston kokouksessa kuulimme, että tulijoita olisi Loviisaankin ollut yritysmaailmasta tulossa, mutta kaupungilla ei ole ollut mitään tarjota. Olisiko vihdoin yhteistyön tiivistämisen paikka paikallisten yrittäjien kanssa?

Armi Lindell, Loviisan Vasemmistoliito ry

Julkaistu Loviisan Sanomissa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s